EAGLE Trådlös online vibrationsövervakning

Med EAGLE från OneProd är framtiden redan här! Den Ex-klassade 3-axliga trådlösa vibrationsgivaren har samma prestanda som en vanlig accelerometer med kabel och dessutom inbyggd temperaturmätning. Till varje EAGLE gateway kan upp till 150 trådlösa vibrationsgivare med upp till 100 m. räckvidd anslutas, för längre avstånd kan EAGLE expanders användas för att utöka räckvidden. Under normala förhållanden räcker vibrationsgivarens batteri upp till 5 år.

Eftersom EAGLE dessutom stöder OneProds patenterade Accurex™ system för automatisk konfiguration och maskindiagnos blir resultatet en lösning som är snabb och billig att installera, snabb och billig att konfigurera och som ger automatiska och säkra maskindiagnoser.

Med EAGLE är tillståndsbaserat underhåll enkelt!

EX logo

OneProd Logo web 

 

Product Gallery

TAB01

Allmänt

Med de trådlösa EAGLE vibrationsgivarna från OneProd elimineras en stor del av kostnaden för installation av vibrationsgivare; kabelkostnad och arbetskostnad. Dessutom är EAGLE Ex-klassad i grundutförandet. EAGLE finns i 3-axligt och 1-axligt utförande och båda har inbyggd temperaturgivare. EAGLE systemet består av tre enheter, gateway, trådlös vibrationsgivare och expanders. Varje EAGLE gateway klarar upp till 150 trådlösa vibrationsgivare med upp till 100 m. räckvidd. För längre avstånd används EAGLE expanders för upp till 500 m. räckvidd i industrimiljö. EAGLE givaren är IP67-klassad och klarar vanligt förekommande kemikalier i industrimiljöer som t.ex. pappersbruk, oljeplattformar, sågverk, verkstadsindustri med mera. Den trådlösa vibrationsgiarens batteri räcker upp till 5 år vid normal användning.

EAGLE stöder OneProds patenterade Accurex™ system för automatisk konfiguration och maskindiagnos. Resultatet är en lösning som är snabb och billig att installera, snabb och billig att konfigurera och som ger automatiska och säkra maskindiagnoser.

OneProd EAGLE systemöversikt

EAGLE från OneProd består av trådlösa vibrationsgivare (accelerometrar) i 1-axligt eller 3-axligt utförande, gateways och expanders. Vibrationsgivarna genomför vibrationsmätningar, beräknar förbestämda parametrar och skickar informationen via trådlöst industri-klassat WiFi till gateways som tar emot och sedan skickar den vidare till mjukvaran NEST. EAGLE givaren kan också skicka kompletta vibrationsspektrum eller tidsignaler till NEST via gateways för avancerad vibrationsanalys. Eftersom all data lagras i NEST mjukvaran kan man enkelt blanda mellan trådlösa vibrationsgivare, trådbunden online via MVX eller rondering med FALCON. 

Genom att använda expanders har EAGLE ca. 500 m. räckvidd i industrimiljö.

EAGLE har inbyggd MODBUS kommunikation för att hämta information om t.ex. varvtal eller last för den överakade maskinen. EAGLE kan därför trenda maskiners hälsotillstånd även vid varierande driftförhållanden. Efterom EGALE har har inbyggd intelligens för vibrationsanalys kan den också programmeras att mäta oftare om maskinens tillstånd försämras och att inte mäta alls om den övervakade maskinen inte är i drift. 

EAGLE använder OneProds patenterade Accurex™ teknik för automatisk maskindiagnos, systemet diagnosticerar t.ex. motorer, pumpar, fläktar, valsar med flera med avseende på fel som obalans, uppriktningsfel, kavitation, mekanisk glapp och så vidare helt automatiskt. 

Med EAGLE har OneProd skapat en ny standard för enkel, kostnadseffektiv och säker vibrationsmätning för tillståndsbaserat underhåll!

EAGLE system

Översikt

 • Trådlös industri WiFi (störsäkert mot WiFi, Bluetooth, wireless HEART och andra protokoll)
 • Accurex™ - automatisk konfigurering och maskindiagnos
 • Krypetrad dataöverföring
 • Upp till 150 trådlösa vibrationsgivare per gateway
 • MODBUS kommunikatiion med andra system
 • 1 eller 3 mätriktingar per vibrationsgivare + temperatur
 • FFT upp till 20 kHz
 • Säker maskinövervakning från 100 rpm (1.7Hz)
 • Upp till 5 års batteridrift vid ca. 1 mätning per dygn
 • ATEX Zone 0 (vibrationsgivare och expander)
 • Upp till 120°C
 • IP67

 

Varför trådlöst?

Kostfordelning

Traditionell onlineövervakning kräver kabel och kabeldragning vilket utgör en betydande del av den totala kostnaden för att installera ett onlinesystem. Med trådlös vibrationsmätning elimineras dessa kostander i stor sett helt och hållet och installationen går snabbare att genomföra. Störst ekonomisk vinst är det i industrimiljöer med ett längre avstånd mellan maskinerna och i Ex-klassade miljöer.

Eftersom installationsarbetet är minimalt passar EAGLE utmärkt för att börja i liten skala och sedan bygga ut. Allt som behövs är att montera vibrationsgivaren på maskinen och använda den automatiska konfiguratioen av mjukvaran så är maskinen klar att vibrationsövervaka.

Trådlös teknik ger dessutom möjligheten att enkelt kunna flytta givare från en maskin till en annan för att tillfälligt övervaka specifika maskiner.

 

TAB03

Support

TAB04

Dokument

TAB05

Bilder

 

EAGLE

 Alla typer av givare för underhållshiner laser se
shiner_varme_se
shiner_vibration_se

Nyheter

Nyheter

SEMA-TEC AB marknadsför varumärket MEAX. ACOEM AB är ett globalt företag med tre decennier av erfar ...
Ny produktkatalog från MEGGITT Wilcoxon Ny ”short form” test och mät produktkatalog från MEGGITT Wi ...
iT300 - ny serie med avancerade transmittrar från MEGGITT iT300 är en transmitter med funktioner so ...
Användarträff 13-14 oktober 2016 ACOEM och SEMA-TEC bjuder in till användarträff 13-14 oktober 2016 ...
Välkommen att träffa oss på Underhåll 2016 i monter B08:50 SEMA-TEC ställer ut på 2016 års upplaga ...
Välkommen att träffa oss på Underhåll 2016 i monter B08:50 SEMA-TEC ställer ut på 2016 års upplaga ...
NIDays - Graphical System Design Conference 2015 Välkommen att träffa oss på NIDays! Tor, 19 Novemb ...
SEMA-TEC AB blir distributör av MEGGITT Vibro-Meter för Sverige. Vibro-Meter är en global aktör som ...
Nya-EMI resistent vibrationssensorer från Meggitt Meggitt:s HV högspänningsisolerade sensorer är av ...
SEMA-TEC AB blir distributör av Viatran för Sverige. I över 50 år har Viatran Corporation arbetat m ...

Vi kan hjälpa dig, kontakta oss!


Captcha-bild Ladda om bild