VibroSmart - Decentraliserat maskinskydd & övervakning

VibroSmart - kostnadseffektiv decentraliserad övervakningsenhet för kritiskt industrimaskineri med prestanda utan kompromisser. 

meggit-wri-logoEX logoAPI670

 

Product Gallery

TAB01

Allmänt

VibroSmart är en kostnadseffektiv decentraliserad övervakningsenhet för kritiskt industrimaskineri – prestanda utan kompromisser. Den decentraliserade arkitekturen är perfekt för industrier med maskiner som måste övervakas över ett stort geografisk område.

Modulärt och skalbartVibroSmart 5modules

Nästa generations övervakningssystem som erbjuder samma säkerhetstänk som våra centraliserade system men mer flexibilitet, utbyggbart kanal för kanal ger en kostnadseffektiv lösning.

VibroSmart är ett första klass maskinskydd och konditionsövervakningsenhet. Övervakning i realtid tack vare patenterad teknik gör det enkelt att övervaka många maskiner spridda geografiskt till en betydligt lägre kostnad. Installationskostnader för ett nätverksbaserat system är i genomsnitt 30% lägre än för traditionella system. Detta innebär också att maskiner som annars inte varit ekonomiskt försvarbart att övervaka blir det.

De DIN-sken monterade modulerna är i likhet med andra MEGGITT produkter designade för extrema industrimiljöer som EX-klassade miljöer eller miljöer med hög temperatur. Modulerna är flexibla och kan hantera signaler från alla typer av sensorer enligt API-standard.

 

Modul Beskrivning Datablad
 VSV300 EX

VSV300 vibration monitoring module

VibroSmart VSV300 vibrationsövervakning modul med två oberoende dynamisk vibrationskanaler och en extra kanal, som kan konfigureras som antingen en varvräknare eller en DC-ingångskanal. Modulen användas fristående för vibrationsövervakning eller integreras med andra VibroSmart DMS-moduler för att skapa ett mätblock.

VSV300 utför all datainsamling och signalbehandlings (filtrering, analog-till-digital omvandling, tid och frekvensdomänberäkning och omsampling) internt och skickar bearbetad data för presentation över nätverk till VibroSight Vision och VibroSight Scope. Den bearbetade data inkluderar bland annat: spektralband extraktioner, avancerad FFT-analys, trender och larm, sensor kontroll och upprullning/nedrullning.

 

 Datablad

 VSN010 EX

VSN010 real-time Ethernet switch

VibroSmart VSN010 realtids Ethernet-switch är speciellt utformad för VibroSmart DMS-moduler kopplade i redundanta nätverkstopologier, såsom en redundant HSR ring. VSN010 fungerar som en gateway mellan det redundanta nätverket av VibroSmart DMS moduler och standard Ethernet-nätverk.  VibroSmart moduler som ska kan kopplas i komplexa redundanta nätverkstopologier såsom HSR ring (finns) eller dubbel stjärna (under utveckling) för ökad systemtillgänglighet.

 

Datablad

 VSV300 EX

VSI010 communications interface module

VibroSmart VSI010 kommunikationsgränssnittsmodul är en valfri kommunikationsmodul för användning tillsammans med andra VibroSmart moduler. VSI010 modulen stöder upp till två fieldbus-kanaler och möjliggör att andra fieldbus-enheter kan läsa data från VibroSmart modulerna i mätblocket.

VSI010 är en datakommunikationsbro mellan ett mätblock och externa enheter som använder fieldbus. VSI010 fungerar som en fieldbus-slavenhet och erhåller data från andra VibroSmart moduler i samma mätblock som VSV300 vibrationsövervakningsmodul. Den delar sedan dessa data med tredjepartssystem såsom en DCS eller PLC över en av de många typer av industrifältbussar som stöds. Den VSI010 kan hantera upp till två fältbussar: antingen två seriella fältbussar, eller en seriebaserade fältbuss och en Ethernet-baserade fältbuss.

 

Datablad

 VibroSight thumb

VibroSight®software

VibroSight® programvaram är en komplett övervakningslösning, från Meggitt Vibro-Meter för effektiv tillståndsövervakning av alla typer av roterande maskiner. Det modulära systemet är kompatibelt med både VM600-serien och VibroSmart® enheterna.

Typiska applikationer är maskinövervakning och analys, air-gap monitorering för vattenkraft, dynamisk övervakning av förbränning och analys samt digitalisering och inspelning av förlopp som löper över lång tid.

 

Datablad

 

VSA002 and VSA003 BNC kablage

VibroSmart VSA002 och VSA003 är tillbehör som utformats främst för användning med VibroSmart VSV300 vibrationsmonitor för enkel installation och inkoppling av en VibroSmart DMS när signal delning av VSV300 buffrade utsignaler krävs via BNC-kontakter.

VSA002 och VSA003 BNC kablagen är utformade för att ansluta de buffrade givarutgångarna på en VSV300 modul eller VSB300 till andra system.

 

Datablad

 VSA004 VSA005

VSA004 and VSA005 BNC patch panel

VibroSmart VSA004 och VSA005 är tillbehör som utformats främst för användning med VibroSmart VSV300 vibrationsmonitor för enkel installation och inkoppling av en VibroSmart DMS när signal delning av VSV300 buffrade utsignaler krävs via BNC-kontakter

VSA004 och VSA005 BNC patchpaneler är utformade för att ge permanent installerade patchpaneler som medtillgång till de buffrade utgångarna VSV300 modulen.

 

Datablad

 VSA301

VSA301 buffered output amplifier

VibroSmart VSA301 är en buffrad utgångsförstärkare för användning tillsammans med VibroSmart VSV300 vibrationsövervakningsmodul. Modulen innehåller två dynamiska kanaler med 20dB fast förstärkning av ström- eller spänningssignaler samt en kanal för varvtalsmätning (tachometer).

Två VSA301 förstärkare kan kombineras för att tillåta överföringen av buffrade utsignaler över avstånd upp till 500 m.

 

Datablad

 APF195

APF 195 AC-DC converter

APF 195 är en DC-DC-omvandlare som är lämplig för maskinövervakningsapplikationer. APF 195 monteras på DIN-skena och kan användas till att driva utrustning som kräver 24 VDC strömförsörjningen upp till 0,26 A.

 

Datablad

 APF196

APF 196 AC-DC converter

APF 196 är AC-DC-omvandlare/nätaggregat som är lämplig för användning i maskinövervakningsapplikationer med VM600 rackbaserade system eller VibroSmart® DMS modulbaserade system.

APF 196 monteras på DIN-skena och kan användas till att driva utrustning som kräver 24 VDC strömförsörjningen upp till 3 A. Upp till fem nätaggregat kan parallellkopplas för strömförsörjningsredundans eller ökad utström.

 

Datablad

 APF197

APF 197 AC-DC converter

APF 197 är AC-DC-omvandlare/nätaggregat som är lämplig för användning i maskinövervakningsapplikationer med VM600 rackbaserade system eller VibroSmart® DMS modulbaserade system.

APF 197 monteras på DIN-skena och kan användas till att driva utrustning som kräver 24 VDC strömförsörjningen upp till 5 A. Upp till fem nätaggregat kan parallellkopplas för strömförsörjningsredundans eller ökad utström.

 

Datablad

 APF198

APF 198 AC-DC converter

APF 198 är AC-DC-omvandlare/nätaggregat som är lämplig för användning i maskinövervakningsapplikationer med VM600 rackbaserade system eller VibroSmart® DMS modulbaserade system.

APF 198 monteras på DIN-skena och kan användas till att driva utrustning som kräver 24 VDC strömförsörjningen upp till 7,5 A. Upp till fem nätaggregat kan parallellkopplas för strömförsörjningsredundans eller ökad utström.

 

Datablad

 APF200

APF 200 AC-DC converter EX-klassad

APF 200 är AC-DC-omvandlare/nätaggregat som är lämplig för användning i maskinövervakningsapplikationer med VM600 rackbaserade system eller VibroSmart® DMS modulbaserade system.

APF 200 monteras på DIN-skena och kan användas till att driva utrustning som kräver 24 VDC strömförsörjningen upp till 3,75 A. Upp till fem nätaggregat kan parallellkopplas för strömförsörjningsredundans eller ökad utström.

 

Datablad

 APF201

APF 201 AC-DC converter EX-klassad

APF 201 är AC-DC-omvandlare/nätaggregat som är lämplig för användning i maskinövervakningsapplikationer med VM600 rackbaserade system eller VibroSmart® DMS modulbaserade system.

APF 201 monteras på DIN-skena och kan användas till att driva utrustning som kräver 24 VDC strömförsörjningen upp till 7,5 A. Upp till fem nätaggregat kan parallellkopplas för strömförsörjningsredundans eller ökad utström.

 

Datablad

 

 

 

TAB05

Bilder

 

vibrosmart module

 Alla typer av givare för underhållshiner laser se
shiner_varme_se
shiner_vibration_se

Nyheter

Nyheter

SEMA-TEC AB marknadsför varumärket MEAX. ACOEM AB är ett globalt företag med tre decennier av erfar ...
Ny produktkatalog från MEGGITT Wilcoxon Ny ”short form” test och mät produktkatalog från MEGGITT Wi ...
iT300 - ny serie med avancerade transmittrar från MEGGITT iT300 är en transmitter med funktioner so ...
Användarträff 13-14 oktober 2016 ACOEM och SEMA-TEC bjuder in till användarträff 13-14 oktober 2016 ...
Välkommen att träffa oss på Underhåll 2016 i monter B08:50 SEMA-TEC ställer ut på 2016 års upplaga ...
Välkommen att träffa oss på Underhåll 2016 i monter B08:50 SEMA-TEC ställer ut på 2016 års upplaga ...
NIDays - Graphical System Design Conference 2015 Välkommen att träffa oss på NIDays! Tor, 19 Novemb ...
SEMA-TEC AB blir distributör av MEGGITT Vibro-Meter för Sverige. Vibro-Meter är en global aktör som ...
Nya-EMI resistent vibrationssensorer från Meggitt Meggitt:s HV högspänningsisolerade sensorer är av ...
SEMA-TEC AB blir distributör av Viatran för Sverige. I över 50 år har Viatran Corporation arbetat m ...

Vi kan hjälpa dig, kontakta oss!


Captcha-bild Ladda om bild